Jumbo Diemen

Supermarkt Jumbo Diemen-Zuid wordt bijna de helft groter

De uitbreiding van de supermarkt van Jumbo in Diemen-Zuid, die al eerder is aangekondigd, komt een stap dichterbij. De gemeenteraad moet komende maand beslissen over een nieuw bestemmingsplan voor dit deel van winkelcentrum Kruidenhof waarmee de vergroting mogelijk wordt. De supermarkt heeft momenteel een totale oppervlakte van 1.450 en dat wordt opgevoerd naar ruim 2.000 vierkante meter met een feitelijk winkeloppervlak van 1.500 vierkante meter, blijkt uit de stukken voor de raad. De winkel krijgt bovendien magazijnruimte op de eerste verdieping waardoor er minder vrachtwagen-bewegingen nodig zijn voor de bevoorrading of het ophalen van emballage. Jumbo Diemen-Zuid wil uitbreiden om te voorzien in de toenemende winkelvraag, vooral uit de nabijgelegen nieuwe wijk Holland Park. In de plannen worden ook de ruimten bij Kruidenhof aan de zijde van de Ouderkerkerlaan bestemd tot wonen. Daarmee wordt voorkomen dat zich aan die kant opnieuw winkels of bedrijven zouden kunnen vestigen.