Aanleg spoorviaduct Diemen diepgravend project

De aanleg van het nieuwe spoorviaduct in de Ouddiemerlaan bij station Diemen blijkt letterlijk een diepgravend project. Nadat enkele weken geleden het grote spoordek is ingereden waarover de treinen nu rijden, wordt daar onder nu in een meters diep enorm gat gewerkt aan de fundering voor het wegdek, de zijwanden van de nieuwe ondertunneling en de benodigde installaties. Die werkzaamheden zijn goed te zien vanaf het pad tussen de Rode Kruislaan en het perron richting Weesp van station Diemen en trekken daar ook regelmatig belangstellende kijkers. Uit de vele aan de gang zijnde werkzaamheden wordt ook duidelijk dat het Diemer spoorviaduct niet voor 2023 opgeleverd zal worden. Dan zal ook dit gebied in het centrum van Diemen opnieuw worden ingericht.