Woonark maakt plaats voor vlonder in water Diemen

Een voor veel inwoners van Diemen bekende woonark die lag in de Weespertrekvaart is verdwenen. De ark moest eerst over korte afstand verhuizen vanwege de bouw van het grootschalige wooncomplex Punt de Sniep maar is recent helemaal uit de Diemer waterweg verdwenen. Op die plek zijn aannemers vorige week begonnen met de aanleg van een vlonder. Daar is er al één van verschenen aan de andere kant van de Diemerbrug. Die voorzieningen passen in de afwerking van de zogenaamde Oost-West-As, de weg tussen de Sniep en de A10 bij de Middenweg. Deze week wordt als laatste onderdeel ook het opnieuw ingerichte kerkplein met nieuwe stallen voor de bloemenkraam en visboer opgeleverd. De gemeente meldt dat ze trots is op het eindresultaat van project waar vijf jaar aan is gewerkt.