Chinese winkelier Ochama bevestigt opening in Diemerplein

Het Chinese winkelbedrijf Ochama bevestigt dat het een zaak gaat openen in de onderverdieping van winkelcentrum Diemerplein in Diemen, naast Gall & Gall en direct tegenover Albert Heijn. De winkel in Diemen wordt genoemd als één van de eerste vier vestigingen in ons land. Uit de moeilijk te lezen website valt op te maken dat Ochama een soort ledenwinkel is die zowel levensmiddelen als alle mogelijke non-food verkoopt. Het bedrijf spreekt van ‘een volledige categorie A-merk producten die besteld kunnen worden met levering dezelfde dag’. Dat kan zowel via afhalen als met thuisbezorging. Op de website staan onder meer bier, wijn, chips en diepvries. De winkel in Diemen, waaraan momenteel hard wordt gewerkt, gaat zo veel mogelijk automatisch draaien. Wanneer de zaak open gaat, is niet duidelijk. Ochama of haar PR-bureau weigeren tot nu toe enige informatie te verstrekken. Ochama is de naam voor de Europese activiteiten van de Chinese online winkelgigant JD.com, een bedrijf dat te vergelijken is met bol.com of amazon. (foto jd.com van een winkel in Indonesie)