Hoogbouw NEE

Comité Hoogbouw Nee Diemen stopt ermee

Het Comité Hoogbouw Nee, dat lange tijd heeft gestreden tegen de komst van een flatgebouw op de hoek van de Arent Krijtsstraat, is ermee gestopt. Het Comité heeft de laatste slag tegen de gemeente Diemen bij de Raad van State verloren waardoor het project nu toch door kan gaan. ‘’Inmiddels hebben wij een uitspraak van de Raad van State en zoals verwacht in dit op welhaast communistische wijze geregeerde land, trekken de omwonenden aan het kortste eind. Diemen is overgeleverd aan investeerders en bouwbonzen, niet gehinderd door een gemeenteraad met een overdaad aan kennis of visie. Het dorpse karakter laat zich nog alleen zien als het gaat om de ons-kent-ons-cultuur. Maar we hebben het in ieder geval geprobeerd, wij samen, de omwonenden maar zeker ook de mensen in Diemen die niet rond de gevreesde flat wonen. Wij kunnen elkaar recht in de ogen aan kijken. Het was een genoegen,’’ aldus de oprichters in hun afscheidsbericht.