VVD heeft geen kandidaten uit centrum van Diemen

De VVD heeft voor de verkiezingen van de gemeenteraad volgend jaar geen kandidaten uit Diemen-Centrum op de lijst gezet. Vier van de acht kandidaten komen uit de nieuwere wijken Plantage de Sniep en Holland Park. Daaronder zijn lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Bert Timmer die in Sniep Noord woont en de nummer twee op de lijst Veerle Voermans uit Holland Park. Zij is met die tweede plaats ook het zittende raadslijst Johan Jägers gepasseerd; hij staat nu op nummer drie. Twee kandidaten, waaronder Jägers, wonen in Diemen-Noord, twee andere in Diemen-Zuid. De kort geleden afgetreden fractieleider en vorige lijsttrekker Brigitte Wielage staat op een achtste plaats. Zij heeft eerder meegedeeld dat ze in de loop van volgend jaar naar Weesp/Amsterdam gaat verhuizen.