GroenLinks

GroenLinks Diemen stelt kandidatenlijst vast

De leden van GroenLinks Diemen hebben de definitieve kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2021. Met deze lijst van 19 kandidaten, verspreid over heel Diemen, gaat GroenLinks vol vertrouwen de verkiezingscampagne in. Lijsttrekker Matthijs Sikkes-van den Berg: “Diemen staat voor grote uitdagingen zoals woningnood, klimaatverandering, polarisatie en toenemende ongelijkheid. Samen met dit sterke team wil ik daar keihard aan gaan werken. Ik kijk ernaar uit om met deze kandidaten en al onze vrijwilligers een geweldige campagne te gaan voeren om Diemen nog groener en rechtvaardiger te maken.” Sikkes wordt op de lijst gevolgd door de zittende raadsleden Hilda van ’t Riet en Yeliz Yildiz-Kaya. Egbert Bouwhuis, Tijl de Bruijn en Renée Peereboom zijn de volgende drie kandidaten. Zij worden op, in principe onverkiesbare plaatsen, gevolgd door raadslid Anne-Marie de Smalen en de vroegere lijsttrekker Nicole van Engelen. Met deze lijst zou het aantal vrouwelijke raadsleden van GroenLinks wel flink minder worden.