Woonkansen

Woonstichting De Key heet voortaan weer Lieven de Key

Woonstichting De Key, die in Diemen onder meer woningen aan Beukenhorst en het studentencomplex in Diemen-Zuid beheert, keert terug naar de vertrouwde naam Woonstichting Lieven de Key. ‘’Deze naam past beter bij ons verleden, heden en onze toekomst”, aldus bestuurder Karin Verdooren. ‘’Onze start spreekt tot de verbeelding. In 1868 besloten zo’n 500 Amsterdamse arbeiders elke week een dubbeltje opzij te leggen voor een woning. En vandaag de dag zetten wij ons nog steeds in om te kunnen starten en wonen in Amsterdam. De uitdaging waar we ons nu en in de toekomst op blijven richten, is dat we telkens de gevraagde vernieuwing zoeken. Als nieuwe bestuurder van Woonstichting Lieven de Key zet ik deze koers graag voort, zodat we een bijdrage kunnen leveren aan de dynamiek van Amsterdam”, aldus Verdooren. In het bericht wordt verder geen enkel verband gelegd met de woonactiviteiten van De Key in Diemen.