Diemerkrant.nl

Geen centrale vuurwerkshow in Diemen bij jaarwisseling

De centrale, professionele vuurwerkshow die de gemeente Diemen bij de komende jaarwisseling wilde organiseren gaat niet door. Door de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames en door de extra maatregelen is het perspectief somber. Omdat nog onduidelijk is of de ontwikkelingen tijdig de positieve kant op gaan, acht het college het nu niet verantwoord om door te gaan met de voorbereidingen. De gemeente wilde de centrale vuurwerkshow organiseren op de Venserkade/Loswal. Burgemeester Boog: “Het is jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen. We hadden een mooi alternatief voor het afsteken van vuurwerk willen bieden, want dat levert inmiddels zoveel maatschappelijke schade en overlast op dat serieuze beperkingen nodig zijn. Vanwege de oplopende coronacijfers vonden we het helaas niet raadzaam om door te gaan om een evenement te organiseren dat mogelijk veel publiek zou trekken. Ik hoop dat dit de laatste jaarwisseling is waarbij we nog zoveel last hebben van het coronavirus. En dat we volgend jaar wel met een mooie show de komst van een nieuw jaar kunnen inluiden. Ik snap dat dit een fikse tegenvaller is en ik roep de inwoners van Diemen toch op om zich aan de spelregels te houden, zowel op het gebied van corona als die over vuurwerk.’’