Politie Diemen registreert bijna 100 auto-inbraken

De politie heeft in de eerste tien maanden van dit jaar 98 auto-inbraken in Diemen geregistreerd. Dat is 31,3 auto-inbraken per tienduizend inwoners waarmee Diemen wat lager scoort dan Amsterdam. Dat blijkt uit een analyse van politiecijfers door LocalFocus, meldt het AD. Het aantal inbraken ligt in Diemen tien lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In Diemen werd in januari 15 keer ingebroken in een auto, in april en juli 14 keer, in maart 13 keer en in februari én augustus 11 keer. In de overige maanden werden er minder dan tien auto-inbraken geregistreerd. De daders zijn vooral op zoek naar navigatie apparatuur of dure laptops en andere apparaten die in het zicht in de auto zijn achtergelaten. Daarnaast is in Diemen recent ook enkele malen diefstal van de katalysator van een hybride auto gemeld.