Smits sleepbedrijf Diemen overgenomen door Bergnet

Smits Kraan- & Sleepbedrijf, dat een vestiging heeft aan Stammerhove in Diemen, wordt per 1 december overgenomen door branchegenoot Bergnet. Smits is net als Bergnet actief in auto- en vrachtwagenberging in Haarlem en Amsterdam. Met de overname gaan de werkzaamheden, personeelsleden en het grootste deel van het wagenpark van Smits over naar Bergnet. “Doordat de verzorgingsgebieden van beide bedrijven elkaar deels overlappen verwacht Bergnet de bezettingsgraad van de bergingsvoertuigen te kunnen verhogen en aanrijdtijden nog verder te verkorten”, aldus Sander Vlaar, directeur eigenaar van Bergnet. De voornaamste werkzaamheden van Smits zijn het bergen van personenauto’s en vrachtwagens op het hoofdwegennet (autosnelwegen) rond Amsterdam en Haarlem. Dat gebeurt onder meer vanuit de vestiging op bedrijventerrein Stammerkamp in Diemen. Bergnet verwacht voor de toekomst een substantiĆ«le toename van het verkeer op de autosnelwegen waardoor deze overname goed past in de groeistrategie van Bergnet.

(foto Bergnet)