Zwerfvuil in grachten Holland Park Diemen zaak van gemeente

Het opruimen van afval en drijfvuil in de grachten van de nieuwbouwwijk Holland Park, waar voortdurend veel klachten over komen, is een taak voor de gemeente Diemen. Dat stelt Waternet naar aanleiding van informatie in de 4e kwartaalbrief aan de gemeenteraad van Diemen. Daarin staat: ‘’De aanleg van de openbare ruimte van het huidige Holland Park vindt gefaseerd plaats. In april 2021 is een groot deel van reeds aangelegde de openbare ruimte opgeleverd en overgedragen aan de gemeente, waarbij Waternet het beheer en onderhoud uitvoert voor de watergangen en bijbehorende kunstwerken.’’ Een woordvoerder van Waternet zet daar echter wel een kanttekening bij: ‘’We zijn daar inderdaad sinds kort verantwoordelijk voor het baggeren en slootwerk, wat voor ons een reguliere onderhoudstaak is. Dit doen we op veel plekken binnen en buiten Amsterdam. Afval en drijfvuil is altijd een gemeentelijke taak, dus ook hier.’’