Ouderenpartij Diemen: kan gemeente boosterprik organiseren

De Ouderenpartij Diemen heeft B&W gevraagd naar de (on)mogelijkheden om de boosterprik door de gemeente te laten organiseren. De jaarlijkse griepvaccinaties door de gezondheidscentra in Diemen wijzen op voldoende ervaring om een lokale boosterprikcampagne te organiseren, aldus de OPD. De vragen komen voort uit een brief van de burgemeester van Westland waarin staat ‘dat de boosterprik georganiseerd moet worden door de gemeenten, onder verantwoordelijkheid van de burgemeesters’. Hij constateert daarbij ‘dat als het gaat om vaccineren die snelheid op dit moment totaal ontbreekt’. ‘’De burgemeester kan vaccinatielocaties aanwijzen en ambtelijk personeel van de gemeente kan in samenspraak met de GGD de administratieve werkzaamheden uitvoeren. In afstemming met de GGD kunnen mensen beschikbaar gesteld worden en geïnstrueerd worden om te prikken, waarbij met lokale huisartsen afspraken kunnen worden gemaakt over het medisch toezicht op de vaccinatielocaties,’’ aldus de brief. De gemeenteraadsfractie van de Ouderenpartij Diemen onderschrijft deze brief ‘die ook kan worden opgevat als een hartenkreet over de trage aanpak van de coronacrisis door het kabinet’. ‘’De Nederlandse aanpak zou inmiddels ergens onderaan bungelen in vergelijking met veel andere Europese landen.’’