Raad praat over gasvrij maken woningen Diemen

De gemeenteraad van Diemen praat vanavond, donderdag 2 december, over de plannen om alle woningen in Diemen van het aardgas af te halen. Dat staat in de zogenaamde Transitievisie Warmte. Die wordt vanavond in een informatieve vergadering behandeld waarna er later deze maand een besluit over genomen moet worden. ‘’De gemeente maakt met de Transitievisie Warmte inzichtelijk welke kansen zij ziet voor het aardgasvrij maken van de buurten, wijken en bedrijventerreinen in Diemen. Het aardgasvrij maken van Diemen gaat iedereen in Diemen raken en er leven vragen en zorgen over de haalbaarheid en betaalbaarheid.’’ aldus de gemeente. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg (GroenLinks): “Het wordt een klus, maar het is belangrijk dat wij de uitstoot van CO2 terugdringen.” De online-vergadering van de gemeenteraad is te volgen via YouTube.