Diemen telt bijna 100 woningen op Airbnb

In Diemen werden vorig jaar 92 woningen en nog eens 86 kamers aangeboden op verhuurplatform Airbnb. Dat waren er, vermoedelijk door de coronacrisis, wel een stuk minder dan de 140 woningen en 124 kamers in Diemen die in 2019 op het platform te vinden waren. Dat blijkt uit cijfers die zijn opgesteld voor de Provincie Noord-Holland. De woningen in Diemen werden vorig jaar gemiddeld 46 dagen verhuurd voor 169 euro per nacht. Voor de kamers gaat het om een bezetting van 59 nachten met een prijs van 77 euro per nacht. De meeste Airbnb accommodaties in Diemen staan in de wijk Centrum West (28) en het aansluitende Ruimzicht West (23). In Diemen-Zuid staan er onder meer 18 accommodaties in de wijk Akkerland en 12 in Kruidenhof geregistreerd. Holland Park telde vorig jaar niet meer dan 9 woningen of kamers die op Airbnb werden aangeboden.