Politie pakt man (26) uit Diemen bij actie tegen drugs

De politie heeft een 26-jarige man uit Diemen samen met een 25-jarige Amsterdammer en een 43-jarige man uit Landgraaf aangehouden wegens het in bezit hebben van 50 kilo MDMA en 122.000 euro aan contanten. Dinsdagochtend kreeg de Landelijke Eenheid een ANPR-hit op een voertuig, waarna werd besloten het voertuig te volgen. Het voertuig reed naar een volkstuinencomplex aan de Verbindingsweg in Duivendrecht. De bestuurder liep vervolgens met een andere man het volkstuinencomplex op. De twee mannen kwamen even later terug in het gezelschap van een derde persoon. Zij hadden een tas en een steekkarretje met dozen bij zich. Na een controle bleek in de dozen ruim 50 kilo MDMA te zitten. In de tas werd 122.000 euro aangetroffen. De drie mannen zijn aangehouden. Zij zitten nog vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.