InHolland

Hogeschool Inholland sluit vestiging Diemen in 2024

Hogeschool Inholland vertrekt definitief uit Diemen-Zuid naar een nieuwe onderwijslocatie in de Sluisbuurt in Amsterdam-Zeeburg. De hogeschool heeft woensdag een overeenkomst getekend voor de bouw van het nieuwe complex dat in de zomer van 2024 klaar moet zijn. In totaal 31 opleidingen die momenteel gevestigd zijn op de verschillende Inholland-locaties in Amsterdam en bij Holland Park in Diemen-Zuid verhuizen naar het toekomstige onderwijsgebouw in de Sluisbuurt. Door (bijna) alle opleidingen uit Amsterdam en alle activiteiten uit Diemen in één gebouw onder te brengen, versterkt Inholland de onderlinge samenwerking en onderwijsinnovatie. ‘’De hogeschool wil een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken in de wijk, stad en regio die doorgaans om een interdisciplinaire samenwerking vragen. Voor Inholland is dit een belangrijke mijlpaal, zegt bestuurslid Mieke van den Berg: “De wispelturige wereldmarkt in grondstoffen – veroorzaakt door corona – heeft voor vertraging gezorgd. Ik ben extra verheugd dat wij nu eindelijk deze stap kunnen zetten. Dit brengt ons dichter bij het moment waar we met z’n allen reikhalzend naar uitkijken. Straks zitten we met nagenoeg al onze opleidingen uit de regio Amsterdam in één modern en duurzaam pand: hét onderwijsgebouw van de toekomst!” De gemeente Diemen wil de huidige gebouwen slopen en daar een nieuwe uitbreiding van Holland Park realiseren.