Nieuwe woningen bij Campus Diemen deels exclusief voor senioren

Een deel van de nieuwe woningen die eigenaar Greystar wil bouwen bij de bestaande Campus in Diemen-Zuid kan exclusief bestemd worden voor senioren. Die woningen moeten in de plaats komen van het bestaande kantorencomplex aan de Dalsteindreef waarvan de huur inmiddels is opgezegd. Door een deel van de toe te voegen woningen voor senioren te labelen, wordt ook de doelgroep voor de Campus verbreed. ‘’Het college van B&W en Greystar zijn van mening dat de campus faciliteiten bevat die ook zeer passend voor senioren zijn. De onmiddellijke nabijheid van die faciliteiten als bijvoorbeeld een supermarkt, restaurants, medische voorzieningen en openbaar vervoer vormen een ‘aantrekkelijke plus’ voor senioren. De behoefte aan woningen is onder alle doelgroepen groot. Voordeel van verhuizingen door senioren is dat daardoor een hele verhuisketen op gang komt, waarmee meer huishoudens een passende woning kunnen vinden. Aan het eind van die keten bevindt zich meestal een voor starters passende woning. Binnen gebiedsontwikkeling Holland Park wordt voorzien in veel soorten woningen, maar nog niet in woningen die specifiek geschikt zijn voor, betaalbaar zijn voor en exclusief toegewezen worden aan senioren,’’ aldus B&W in antwoord op vragen van de VVD raadsfractie. ‘’Het is overigens niet de intentie om alle sociale en middeldure huurwoningen aan senioren toe te wijzen. We willen ook graag een toevoeging van betaalbare woningen voor jongeren en/of starters of andere kleine huishoudens zien.’’