Nieuw deel Holland Park: wel winkels maar geen supermarkt

In het nieuwste deel van Holland Park Oost in Diemen, waarvoor vorige week de eerste paal de grond in is gegaan, komen negen commerciƫle ruimten. Dat kunnen bijvoorbeeld verschillende soorten winkels zijn maar er komt ook in deze blokken van Holland Park geen normale of grote supermarkt, heeft de gemeente desgevraagd meegedeeld. De detailhandelsvisie van Diemen biedt daartoe niet de ruimte. Achterliggende gedachte is dat bewoners van Holland Park boodschappen zouden doen in de bestaande supermarkten, met name AH op de Campus en Jumbo in Diemen-Zuid. De commerciƫle ruimten in Blok 8 en Toren 5 en 6 worden pas in 2025 opgeleverd. Op kortere termijn komen er ook soortgelijke ruimten tussen de parkblokken 22 en 23 waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd. Daar wordt met name gedacht aan horeca maar ook daar komt geen nieuwe supermarkt voor de wijk. De concrete invulling van dat gedeelde moet de komende tijd plaatsvinden.