Gemeente Diemen verspreidt gratis corona bezoekpakketten

De gemeente Diemen gaat 6.000 ‘bezoekpakketten’ rond corona uitdelen aan bewoners. Met het gratis pakket wil de gemeente het naleven van de basismaatregelen in en om het huis bevorderen. Het pakket bevat een aantal zelftesten, mondmaskers en tips over hoe de basismaatregelen binnenshuis moeten worden toegepast. De pakketten worden onder meer via de Voedselbank verspreid, en ook huis-aan-huis in enkele buurten met een lage vaccinatiegraad. Ook zijn pakketten vanaf 28 december gratis af te halen bij het gemeentehuis van Diemen. Burgemeester Boog: ‘’Het is voor iedereen een grote teleurstelling dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven en ons bezoek moeten beperken, zeker in deze decembermaand. Toch is het van groot belang om de verspreiding van de omikron-variant een halt toe te roepen. Daarom moeten we voorzichtig zijn als we elkaar opzoeken en de coronamaatregelen goed in acht nemen, ook als je gevaccineerd bent. Zo beschermen we elkaar, en vooral kwetsbare ouders en grootouders.’’ Vanwege de nieuwe corona-variant en de snelle verspreiding ervan is het volgens de gemeente belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt, zich laat vaccineren en een test doet bij klachten of voor de zekerheid voor een bezoek aan familie of vrienden.