Vuurwerk Diemen

Gemeente Diemen zet extra toezicht in tegen vuurwerk

De gemeente Diemen zet, evenals vorig jaar, extra toezicht in tegen het illegaal afsteken van vuurwerk. ‘’Het afsteken van vuurwerk is dit jaar 2021 verboden en de boetes voor overtreding zijn fors. Uiteraard bestaat nu de kans dat er ondanks het verbod toch vuurwerk wordt afgestoken. Daartegen wil de gemeente optreden en ze zal extra toezicht inzetten. Maar direct handhavend optreden zal erg moeilijk zijn, omdat het constateren van heterdaad overtredingen vrijwel onmogelijk is,’’ deelt de gemeente mee. Om gerichter en effectiever toezicht te kunnen houden vraagt de gemeente om overlast van vuurwerk door te geven via een formulier op www.diemen.nl. ‘’Op door gegeven plekken kan er dan extra gesurveilleerd worden door politie en toezichthouders en soms is ook directe opvolging van een klacht mogelijk. Op die manier kunnen we de overlast binnen de perken houden.’’