Ravage en gasten op straat na plofkraak hotel Diemen

Bij een plofkraak op een geldautomaat in het Via Hotel in Diemen is vrijdagochtend rond half vijf een enorme ravage aangericht. Enkele tientallen gasten en het personeel moesten het hotel ontruimen. Zij werden met medewerking van de gemeente in de directe omgeving opgevangen maar konden volgens de politie vrijdagochtend weer terugkeren. De politie zette een helikopter in voor de zoektocht naar twee verdachten maar die zijn niet gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse gekomen om eventuele achtergebleven explosieven veilig te stellen. Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft vrijdagochtend ook een bezoek gebracht aan het hotel. Hij spreekt daarbij van een ‘bizarrre criminele daad’: ”Vanmorgen ter plaatse en met personeel, gasten en politie gesproken. Natuurlijk is iedereen enorm geschrokken. Gelukkig geen slachtoffers en de opvang van gasten was snel geregeld. Tips blijven welkom bij politie,” meldt hij. Het Via Hotel ligt aan de Diemerhof op een afgelegen hoek van bedrijventerrein Bergwijkpark langs de Gooiseweg. Of ook omliggende kantoorpanden schade hebben opgelopen, is nog niet bekend.