Gemeentehuis

Fracties raad Diemen stellen steeds minder vragen

De acht fracties in de gemeenteraad van Diemen stellen steeds minder schriftelijke vragen aan het college van B&W. Werden er in 2020 nog in totaal 61 keer schriftelijke vragen gesteld, in het afgelopen jaar waren het er 27. In het laatste halfjaar van 2021 liep het aantal vragen zelfs terug tot niet meer dan 10. De fractie van D66 stelde het hele jaar geen enkele schriftelijke vraag aan het college. De lokale groeperingen Onafhankelijke Partij Diemen en Ons Diemen komen beide niet meer dan één keer voor, evenals het CDA dat echter toch zijn vertrek uit de Diemer gemeenteraad heeft aangekondigd. De meeste vragen (7) werden gesteld door de fractie van de Ouderenpartij Diemen gevolgd door de grootste oppositiepartij VVD met 6. GroenLinks stelde vijf keer vragen, de PvdA vier keer. Die twee partijen zijn, net als D66, in het college van B&W vertegenwoordigd. Alle partijen, behalve het CDA, draaien zich momenteel warm voor de verkiezingen van een nieuwe gemeenteraad die in maart dit jaar plaatsvinden.