Ook Diemen wil ‘samenleving weer veilig open’

Ook Diemen wil een evenwichtiger coronabeleid waarin ‘de samenleving weer veilig open kan’. Bij dat beleid moet de aandacht voor de zorg meer in evenwicht zijn met die voor de sociale, maatschappelijke en economische effecten van de lockdown en andere corona-beperkingen. Dat staat in een oproep van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten die wordt gesteund door Diemen, meldt burgemeester Erik Boog op Twitter. De VNG wil ook dat lokale besturen, lees gemeenten, de ruimte krijgen om samen met partijen in de samenleving te kijken wat er veilig kan en mogelijk is. ”Mochten ondernemers op zaterdag kiezen voor acties om een signaal af te geven, dan zullen we op dat moment bekijken of daarmee ook regels worden overtreden. Dat kan conform het bestaande handhavingsbeleid mogelijk tot een waarschuwing leiden, niet tot boetes of sluiting. We begrepen dat de winkeliersvereniging Diemerplein in ieder geval leden aanraadt om volgens de regels te blijven handelen in afwachting van ander beleid,” heeft Boog desgevraagd nog nader verklaard.