Horeca Diemen opent zaterdag de deuren in coronaprotest

Een groot aantal horecabedrijven in Diemen opent zaterdag de deuren om te laten zien dat ook de horeca verantwoordelijk weer open kan. Het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid (foto), Grand café Cheers in het winkelcentrum Diemerplein en Deli in Diemen-Noord melden in ieder geval dat ze aan de actie meedoen. Die bedrijven zijn dan eenmalig open van 12 tot 20 uur. Andere horecabedrijven hebben zich echter ook al aangesloten. ‘’Wij zijn niet tegen de regels en zullen die ook handhaven maar wederom de horeca als laatste is voor ons niet meer te doen. Wij gaan al 2 jaar als 1e dicht en als laatste weer open terwijl wij juist wel volledig kunnen voldoen aan alle regels en ook gedaan hebben, tegenover bijvoorbeeld supermarkten, bouw centra, meubel warenhuizen etcetera. Kom zaterdag langs en geniet weer even van een lunch of diner of een lekker drankje!’’ meldt Cheers. ‘’Wij zijn niet tegen de Corona regels maar wij begrijpen niet dat ook nu weer onze deuren gesloten moeten blijven terwijl de winkels etc wel weer open mogen. Wij hebben ons altijd aan de ons opgelegde maatregelen gehouden en zullen ook nu op zaterdag open gaan met de bestaande regels,’’ voegt Het Wapen van Diemen er aan toe. Burgemeester Boog heeft laten weten dat handhavers mogelijk wel waarschuwen maar geen boetes opleggen of bedrijven verplicht sluiten.