Chinese afhaalwinkel Ochama in Diemerplein geopend

Ochama, de Chinese afhaalwinkel in de kelder van winkelcentrum Diemerplein, is maandag 17 januari geopend. De winkel, door Ochama aangeduid als een Pickup Shop, is volledig gerobotiseerd. Klanten moeten eerst lid worden en kunnen dan via de website bestelde producten binnen enkele uren in Diemen op komen halen of laten bezorgen. Na inloggen met een code komt de aankoop ‘automatisch’ naar een ophaalloket. Ochama verkoopt een reeks levensmiddelen, waaronder van het eigen merk G’woon van onder meer Vomar die ook in Diemerplein is gevestigd. Daarnaast zijn bij de winkelier ook een grote reeks non-food producten te bestellen. Klanten krijgen steeds 10% van het bestede bedrag als aankooptegoed dat bij een volgende bestelling besteed kan worden. Ochama is de Europese tak van de Chinese online winkelgigant JD.com.