Gemeentehuis Diemen

Meer bekendheid nodig rond regeling bijstand Diemen

De gemeente Diemen moet meer bekendheid geven aan de versoepeling van de regels voor het ontvangen van giften in de bijstand. Diemen heeft al sinds eind 2020 zo’n soepeler regeling maar de vraag is of die voldoende bekend is bij mensen in de bijstand, aldus PvdA-raadslid Nico Portegijs. ‘’Is het College het met de fractie van de PvdA eens dat algemene bekendheid zal moeten worden gegeven aan deze Diemense regeling en dat de gemeente Diemen daarom thuis hoort in het rijtje van gemeenten die eigen beleid hebben met betrekking tot giften en de bijstand? Zijn de Diemense uitkeringsgerechtigden in voldoende mate op de hoogte van de betreffende regelgeving in Diemen? Op welke wijze gaat het College de Diemense regels voor het ontvangen van giften in de bijstand communiceren in het algemeen en naar Diemense uitkeringsgerechtigden in het bijzonder?’’ aldus de PvdA-raadsfractie in vragen aan B&W.