Diemen biedt leerlingen met achterstand extra steun

Diemense basisscholen bieden leerlingen die door de coronacrisis achterstand hebben opgelopen een extra steuntje in de rug. Onder schooltijd krijgen deze leerlingen begeleiding van hbo-studenten die affiniteit hebben met basisonderwijs. Het pilotproject Flex Vloot Onderwijs Diemen ontvangt van de gemeente een subsidie van 75.000 euro. “Een mooi initiatief van de scholen waarmee de onderwijskansen van leerlingen die het moeilijk hebben op school worden vergroot én hbo-studenten de kans krijgen om betaald ervaring op te doen in het onderwijs”, aldus wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs. Door corona waren en zijn de scholen periodes gesloten en kregen leerlingen afstandsonderwijs of een combinatie van onderwijs op school en thuis. Ondanks alle inzet van leerkrachten, leerlingen en ouders om zo goed mogelijk onderwijs te bieden, zijn er toch leerlingen waarvoor het moeilijker is geworden om alles goed bij te benen op school. Flex Vloot Onderwijs Diemen is gericht op alle basisscholen in Diemen en biedt extra begeleiding en instructie aan leerlingen die dat nodig hebben.