Sociale huurder Diemen met bijdrage naar passende woning

De regeling ‘Van groot naar beter’ die sociale huurders financiële steun biedt als ze verhuizen naar een beter passende woning, geldt vanaf dit jaar ook in Diemen. Wie verhuist naar een kleine woning en een grote woning achterlaat, krijgt voorrang bij Woningnet, géén huurverhoging en kan 4000 tot 6200 euro ontvangen als tegemoetkoming in de verhuiskosten. De regeling ‘Van groot naar beter’ is mogelijk gemaakt door de vier corporaties die in Diemen actief zijn (de Alliantie, Lieven de Key, Rochdale, Stadgenoot), samen met HuurdersPlatform Diemen en de gemeente Diemen. De regeling is bedoeld voor huurders van een grote sociale huurwoning die er over nadenken om te verhuizen naar een woning die beter voldoet aan hun toekomstige woonwensen. Het is een steuntje in de rug voor wie verhuist van een sociale huurwoning met minstens vier kamers en minimaal 70m2 naar een woning van maximaal 60 m2 of een seniorenwoning. De regeling is voor alle huurders van een sociale huurwoning van de genoemde woningcorporaties. Meer informatie is te vinden op de websites van Woningnet, de corporaties en de gemeente Diemen.