Raadsverkiezingen ook in Diemen over drie dagen verspreid

De verkiezingen voor de gemeenteraad worden ook in Diemen gehouden op woensdag 16 maart. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart is er vanwege corona de mogelijkheid om vervroegd te stemmen, blijkt uit de kalender van de Kiesraad. De aan de verkiezingen deelnemende partijen moeten maandag 31 januari hun kandidatenlijsten inleveren. Voor zover bekend doen in Diemen zeven partijen mee hoewel één van de lokale partijen – Ons Diemen – tot nu toe haar lijst nog niet bekend heeft gemaakt. Het CDA zit tot nu toe wel in de gemeenteraad van Diemen maar doet niet mee aan de komende verkiezingen. Het centrale stembureau van de gemeente beslist op vrijdag 4 februari in een openbare zitting over de geldigheid van de lijsten en over de lijstnummers die de partijen bij de verkiezingen kunnen gebruiken.