Bewoners De Key in Diemen willen graag verhuizen

Ruim één op de drie bewoners van een complex van woonstichting Lieven de Key in Diemen zou graag willen verhuizen in verband met de slechte kwaliteit van hun huidige leefomgeving. Ook kampen veel van deze inwoners van Diemen ondanks de lage huur met betaalbaarheid problemen. Het lijkt erop dat die problemen worden veroorzaakt door een structureel te laag inkomen en niet door de hoogte van de huur. Dat blijkt uit het Bewonersonderzoek 2020 van Lieven de Key dat in Diemen onder meer Beukenhorst, Berkenstede en het studentencomplex aan de Rode Kruislaan beheert. Bewoners van deze complexen in Diemen blijken al met al minder tevreden dan het gemiddelde. Op de vraag hoe men ‘het thuis voelen in de buurt’ beoordeelt, geeft de helft van de Diemenaren een 8 tot 10 terwijl dat bij alle bewoners van De Key op 62 procent ligt. In Diemen komt 18 procent niet verder dan een waardering van 1 tot 5 vergeleken met 12 procent voor De Key. De verwachte buurtontwikkeling in Diemen wordt lager gewaardeerd dan 5,8 terwijl dat bijvoorbeeld in Amsterdam-Noord rond de 6,5 ligt.