Zilveren Diemer Speld uitgereikt aan Diny Koremans

Voor haar grote inzet voor Muziekschool Diemen en de Diemer Harmonie heeft mevrouw Diny Koremans de Zilveren Diemer Speld gekregen. Wethouder Jeroen Klaasse reikte haar in Theater de Omval tijdens de repetitie van de Diemer Harmonie de onderscheiding van de gemeente Diemen uit. In 1988 richtte mevrouw Koremans Muziekschool Diemen op als opleidingsschool voor jonge leden van de Diemer Harmonie. De belangstelling was groot en al snel werd het lesaanbod uitgebreid met piano, gitaar en algemene muzikale vorming. Later richtte ze ook het Diemer Orkestje op, waarin ervaren musici en leerlingen van de muziekschool samen spelen. Vanaf 2009 zette zij zich nog eens 12,5 jaar als bestuurslid met tomeloze inzet in voor de Muziekschool Diemen. In de zomer van 2021 nam mevrouw Koremans afscheid van de muziekschool, maar ze is als klarinettist nog steeds te horen in de Diemer Harmonie, al bijna 55 jaar.