Maar één vrouw als lijsttrekker bij verkiezing raad Diemen

Voor de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad, die volgende maand worden gehouden, is er dit keer in Diemen maar één vrouwelijke lijsttrekker. Dat is Sofie Kuilman die de lijst van de PvdA aanvoert (midden op de foto). Bij de vorige verkiezingen van 2018 traden nog drie vrouwen als lijsttrekker voor partijen in Diemen aan, Brigitte Wielage (VVD), Nicole van Engelen (GroenLinks) en Janneke de Graaff (CDA). Wielage vertrekt binnenkort uit Diemen en is niet herkiesbaar, Van Engelen staat niet op een verkiesbare plaats terwijl het CDA wegens een gebrek aan kandidaten niet meedoet in Diemen. De kandidatenlijsten van de zeven deelnemende partijen zijn deze week aanvaard door het Centraal Stembureau van de Gemeente Diemen. Vrijdag bepaalt dat stembureau de lijstnummers. De partijen hebben gezamenlijk in totaal 89 kandidaten voorgesteld. De verkiezingen worden gehouden op 14, 15 en 16 maart.