Diemens rumdistilleerderij opent winkel in Amsterdam

De begin 2020 gestarte rumdistilleerderij Rummieclub, gevestigd aan de Venserweg op bedrijventerrein Verrijn Stuart in Diemen, gaat een eigen winkel openen op Oostenburg in Amsterdam. Om dat plan te realiseren is een crowdfunding actie gestart die binnen een week ruim 50.000 euro opleverde. In de winkel is er ruimte voor een breed scala aan dranken. ”Hier kun je rechtstreeks uit de vaten tappen en vertellen de eigenaren je meer over de verschillende drank categorieën voorbij de standaard marketingverhalen. Naast onze eigen specialiteiten vinden we het tof om ook andere drankmakers in het zonnetje te zetten. Hun verhaal te vertellen, en zorgen dat jij de best passende drank mee naar huis krijgt!‘‘ aldus Judith de Bie van Rummieclub in Diemen. Eind van de lente opent de Rummieclub winkel zijn deuren, maar daarvoor moet er verbouwd worden en een voorraad aangeschaft bij lokale ondernemers. In de crowdfunding zijn alvast winkeltegoeden te koop of kan er geld worden uitgeleend. De crowdfunding krijgt veel positieve reacties en heeft na een anderhalve week al 79 procent opgehaald (59.970 van de 75.000 euro).