Diemen wil flitsbezorging en ‘dark stores’ beheerst houden

Een ongecontroleerde ontwikkeling van flitsbezorging en de daarbij horende ‘dark stores’ in Diemen is ongewenst. Dat schrijven B&W in antwoord op vragen van de Ouderenpartij Diemen. In Diemen is inmiddels één zo’n dark stores, een magazijnruimte van waaruit flitsbezorgers op weg gaan, gevestigd. Dat is een ‘winkel’ van Flink op bedrijventerrein Verrijn Stuart. Van daaruit trekt onder meer een constante stroom flitsbezorgers onder het fietstunneltje van Holland Park richting de Bijlmermeer en terug. B&W zien echter niet op korte termijn mogelijkheden om de komst van dergelijke bedrijven tegen te houden. ‘’Flitsbezorging is een recente ontwikkeling waar de bestaande plannen niet in voorzagen.’’ Het college vindt het dan ook beter lopende procedures voor nieuwe bestemmingsplannen af te ronden en die daarna desgewenst te wijzigen. De antwoorden en de problematiek van de dark stores en flitsbezorging komen als extra punt aan de orde in de gemeenteraad van 10 februari.