Flink is verbolgen na ook in Diemen geldend verbod

Flitsbezorger Flink is verbolgen over de maatregelen die Amsterdam en in navolging daarvan ook Diemen hebben genomen om de vestiging van dark stores te voorkomen. Die beperkingen dwarsbomen de verdere groeiplannen van Flink volledig. “We zijn compleet verrast en zeer teleurgesteld”, aldus directeuren Benjamin Zagel en Robin Kiesler in het Financieel Dagblad. Flink heeft wel kans gezien een minimagazijn te openen op bedrijventerrein Verrijn Stuart in Diemen (foto) om onder meer de Bijlmermeer te bedienen. Maar de gemeente heeft via een voorbereidingsbesluit andere vestigingen verboden. Directeur Zagel zegt dat dergelijke verboden op darkstores alleen maar tot meer overlast zal leiden. Hij wijst erop dat daardoor de druk op de bestaande magazijnen toeneemt. “Als wij vanuit deze locatie twee keer zoveel orders moeten verwerken, maken we meer geluid en zal de situatie voor omwonenden zeker verslechteren.”