Ook inval in Diemen bij grote ondermijningsactie politie

De politie heeft dinsdag onder meer invallen gedaan in Diemen bij een grootschalige ondermijningsactie in de provincies Flevoland, Gelderland en Noord- en Zuid-Holland. De actie was gericht op twee hoofdverdachten, waarbij de mannelijke hoofdverdachte zich zou bezig houden met witwassen van crimineel geld en omvangrijke hennephandel. Uit een maandenlang onderzoek bleek dat de 36-jarige hoofdverdachte een onverklaarbaar inkomen heeft. Afgelopen jaar is zijn woning verbouwd, er staan dure auto’s voor de deur en de 30-jarige vrouw is eigenaar van vier paarden. De opsporingsteams zijn op dinsdagmorgen tegelijkertijd binnengevallen in woningen en bedrijven in Almere, Putten, Eemnes, Rotterdam, Weesp, Diemen en Zwanenburg. Tijdens de actie werden de twee hoofdverdachten, een man en een vrouw van 36 en 30 jaar, in hun woonplaats Almere aangehouden. Een derde verdachte, een man van 56 jaar, is aangehouden in Eemnes. Verder werd er beslag gelegd op verschillende spullen, waaronder diverse voertuigen, een grote hoeveelheid contant geld en digitale gegevensdragers. Ook is er een vuurwapen in beslag genomen. Meldingen en tips zijn in ondermijningszaken erg belangrijk. Deze kunnen er voor zorgen dat er een onderzoek wordt ingesteld, of geven misschien wel precies die informatie die nog miste. Heeft u verdachte situaties gezien in uw wijk? Of heeft u signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.