Via Diemen ontkomen daders overval Amsterdam-Noord voortvluchtig

Vier daders van de grote overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord op 19 mei vorig jaar zijn ontkomen via Diemen. Dat is bevestigd tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht. Twee vluchtauto’s reden naar Broek in Waterland, waar een grote schietpartij met de politie ontstond, maar een derde vluchtauto is naar Diemen gereden. Daar stond onder een tunneltje van het fietspad onder de A1, vlakbij de Diemerpolderweg, een nieuwe vluchtauto klaar, een BMW. Daarmee zijn de mannen gevlucht naar Rotterdam. De bij de overval gebruikte auto werd onder het tunneltje in brand gestoken en korte tijd later brandend ontdekt. De politie heeft geen van de via Diemen naar Rotterdam gevluchte mensen op kunnen pakken. Bovendien is nog altijd 4,5 miljoen euro van de buit, die vermoedelijk ook via Diemen is vervoerd, niet terug gevonden.