Gemeentehuis

Gemeente kondigt test luchtalarm Diemen vooraf aan

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4.278 sirenes in Nederland getest. Dat zal ook gebeuren op maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan. Zo willen we voorkomen dat er onrust ontstaat wanneer de sirenes afgaan, laat de gemeente Diemen weten. Het testen van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt in zo’n situatie meer informatie gegeven. Klachten over het niet horen van sirenes kunnen worden gemeld bij de regionale brandweer in uw veiligheidsregio.