WMO Diemen

GroenLinks Diemen benoemt gedeputeerde Zita Pels tot informateur

GroenLinks Diemen stelt Zita Pels, GroenLinks gedeputeerde in Noord-Holland, aan als informateur. Als grootste fractie in Diemen, met vijf zetels, is GroenLinks verantwoordelijk voor het proces om te komen tot een nieuw college van B&W. Lijsttrekker Matthijs Sikkes-van den Berg: ‘’Als grootste partij nemen we graag het voortouw voor een nieuwe coalitie. Een coalitie die zorgt voor een menselijk, eerlijk en duurzaam Diemen. We willen snel aan de slag, zodat we bij de start van de nieuwe raad op 30 maart met elkaar in gesprek kunnen over het advies van informateur Zita Pels’’. GroenLinks Diemen wil dat het informatieproces zorgvuldig en transparant is. Alle politieke partijen uit de gemeenteraad kunnen hun inbreng geven op inhoud en proces. De eerste fase bestaat uit een brede verkenning door de informateur met partijvertegenwoordiging, een tweede verkenning met partijen voor aanscherping richting een advies en een openbare dialoog naar aanleiding van conclusie en advies. Zita Pels is gevraagd als informateur de eerste twee stappen op zich te nemen. Zij zal op 30 maart haar advies presenteren in een openbare vergadering.