Gemeente Diemen

‘Blijft Diemen zelfstandig?’ discussie laait op

De discussie of Diemen zelfstandig blijft of opgeslokt wordt door Amsterdam is op Twitter weer opgelaaid. Dat komt doordat Weesp vanaf 24 maart niet meer een zelfstandige gemeente is maar een wijk van Amsterdam is geworden. ‘’Nu we #Weesp erbij hebben wordt het wel steeds gekker dat de stad doormidden gedeeld wordt door  #Diemen. Hoe lang nog?’’ vraagt iemand zich af. ‘’Diemen en Duivendrecht bij Amsterdam wanneer?’’, ‘’Diemen, pas op uw saeck of maak een pact met Duivendrecht’’ en ‘’Je kan vanuit Amsterdam niet naar Weesp zonder de gemeente te verlaten. Je moet door Diemen of Ouder-Amstel,’’ zijn andere opmerkingen. Burgemeester Erik Boog stelt echter met grote nadruk dat Diemen zelfstandig blijft. ‘’Nog heel lang,’’ voegt hij daar aan toe. Ook de Onafhankelijke Partij Diemen benadrukt nog eens dat er over het zelfstandig blijven van Diemen niet gediscussieerd kan worden.