Renovatie woningen Spoorzicht Diemen volop aan de gang

In de wijk Spoorzicht – tussen station Diemen en de goederenspoorlijn – wordt volop gewerkt aan de renovatie en het verduurzamen van de woningen. Grote delen van de wijk zijn opgetuigd met steigers en doeken terwijl overal ook bergen nieuw bouwmateriaal liggen opgeslagen. Letterlijk hoogtepunt is een grote kraan van het Diemer bedrijf Saan die momenteel in de Harmonielaan staat en waarmee bouwmaterieel naar de daken wordt getakeld. Woningstichting Rochdale heeft BAM Wonen opdracht gegeven voor het verduurzamen van de 111 sociale huurwoningen in Spoorzicht. 42 woningen dateren nog uit de jaren dertig en 69 uit de jaren vijftig. De aannemer brengt dak- en spouwmuurisolatie aan, vervangt glas en plaatst nieuwe voordeuren. Ale woningen krijgen een nieuw ventilatiesysteem terwijl bewoners ook kunnen kiezen voor zonnepanelen. De bewoners zitten volgens de planning nog tot eind september met de overlast van die werken. ‘’Na de werkzaamheden ervaren bewoners meer wooncomfort en besparen zij op hun energieverbruik en CO2-uitstoot,’’ legt BAM uit.