Diemen vangt al 130 vluchtelingen Oekraine op

Diemen vangt in totaal al 130 vluchtelingen uit Oekraine op. Ruim 80 van hen hebben onderdak gekregen in het Via Hotel in Bergwijkpark, Diemen-Zuid. De overige 50 zijn opgevangen door bewoners van Diemen zelf. Deze week worden die 130 vluchtelingen in de thuisopvang en hotelopvang ingeschreven bij de gemeente, heeft burgemeester Erik Boog laten weten. Voor wie ‘zelf’ vluchtelingen opvangt, deelt Boog mee dat inschrijving bij de basisregistratie van burgerzaken – de burgerlijke stand – nodig is. Daarmee kunnen ze in aanmerking komen voor voorzieningen zoals onderwijs en leefgeld. Afgelopen zaterdag hebben inwoners van Diemen een half pakhuis vol spullen voor Oekrainse vluchtelingen ingeleverd bij de gemeentewerf. Wie nu nog spullen wil aanbieden kan terecht bij het Leger des Heils op het Zeeburgerpad in Amsterdam. Wie verdere hulp wil aanbieden of anderzijds contact wil over dit onderwerp kan mailen naar vluchtelingen@diemen.nl.