Gemeente Diemen bereidt extra bijdrage energiekosten voor

De gemeente Diemen wil zo snel mogelijk beginnen met het uitbetalen van de extra bijdrage van 800 euro voor de hoge energiekosten. Die bijdrage is door het kabinet toegezegd voor mensen met een laag inkomen. De gemeente is daarom de verwerking en uitbetaling aan het voorbereiden. β€˜β€™De prijzen voor elektriciteit en gas stijgen sterk en voor mensen met een laag inkomen kan dat een groot probleem zijn. De uitkering van deze extra steun (de extra energietoeslag) is nog niet begonnen,’’ legt de gemeente uit. De regeling zal gelden voor mensen met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Mensen die bij de gemeente bekend zijn, hoeven geen aanvraag in te dienen. Zij krijgen de extra bijdrage automatisch. Er zijn ook andere mensen met een laag inkomen die recht hebben op de extra bijdrage. Voor hen komt er op de website van de gemeente diemen.nl meer informatie, zodra bekend is hoe zij dat kunnen aanvragen.