Diemen heeft nieuwe gemeenteraad, meerderheid mannen

Diemen heeft een nieuwe gemeenteraad. Woensdagavond zijn de 23 leden van de op 16 maart gekozen raad tijdens een speciale vergadering geïnstalleerd door burgemeester Erik Boog. Het aantal fracties is door het verdwijnen van het CDA verminderd van acht naar zeven De nieuwe raad, die tot 2026 zitting zal hebben, bestaat uit 14 mannen en 9 vrouwen. De raad telt wel twee vrouwelijke fractievoorzitter, Hilda van ’t Riet van GroenLinks en Sophie Kuilman van de PvdA. Beiden waren in de ‘vorige’ raad ook al voorzitter van hun fractie. Na de benoeming van nieuwe wethouders kan dat beeld nog veranderen. Over de samenstelling van het nieuwe college wordt de komende weken verder onderhandeld door GroenLinks, Ons Diemen, D66 en PvdA.

(foto gemeente Diemen)