In Diemen in 2021 zes panden gesloten wegens drugs

In de gemeente Diemen zijn vorig jaar zes woningen of bedrijfspanden tijdelijk gesloten omdat er een hennepplantage en/of grote hoeveelheden harddrugs werden aangetroffen. In acht gevallen werd een waarschuwing uitgedeeld, zes keer wegens hennepteelt en twee keer voor harddrugs. Dat staat in een overzicht aan de gemeenteraad. Bij panden waar een overtreding van de Opiumwet wordt geconstateerd, volgt een zogenaamde bestuurlijke maatregel. De burgemeester heeft de bevoegdheid om een pand, inrichting of een ruimte te sluiten. Waarschuwingen worden afgegeven als sluiting niet mogelijk is of sprake is van bijzondere gevallen. Het gaat dan met name om eerste overtredingen in woningen die daadwerkelijk bewoond worden. Daarnaast kan ook van deze bevoegdheid gebruik gemaakt worden indien sprake is van zogenaamde voorbereidingshandelingen.