Webinar over gevolgen gasvrij maken woningen Diemen

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen in Diemen van het gas af zijn. ‘’De reis naar een gasvrij Diemen is dus begonnen,’’ aldus de gemeente. Die organiseert daarom een online informatieavond op maandag 25 april, van 19.30 tot 21.00, over wat de reis naar aardgasvrij voor de inwoners van Diemen betekent. ‘’Er zijn veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. De gemeente maakt nu nog geen keuze waar we precies beginnen. In 2022 gaat de gemeente daarover met inwoners en andere betrokkenen in gesprek. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw buurt en uw woning om aardgasvrij te worden en welke stappen u de komende jaren al kunt zetten? We lichten dat in samenwerking met Regionaal Energieloket toe tijdens het webinar.’’ In het kader van het klimaatbeleid hebben technisch adviseurs van dat loket deze week ‘energiezuinig wonen scans’ uitgevoerd in Diemen Centrum. Zij schrijven een advies om woningen energiezuinig te maken.