Aanleg openbare ruimte Holland Park Diemen is afgerond

De openbare ruimte in Holland Park is nagenoeg voltooid en door Bergwijkstadspark BV overgedragen aan de gemeente Diemen. Dat betekent dat de gemeente vanaf nu het beheer en onderhoud verzorgt. Bij deze mijlpaal waren wethouder Lex Scholten, André Snippe, Simon de Graaf en Robèrt Verheijden namens de directie van Bergwijkstadspark BV aanwezig. Tegelijk is ook het nieuwe park aan de Jan Wolkerslaan opgeleverd. Dat park heeft naast veel groen, onder andere een ligweide, een voetbalveld en speelplekken voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden. De gemeente schrijft binnenkort een prijsvraag uit, waarbij buurtbewoners wordt gevraagd een naam voor dit park te bedenken. Met de overdracht van de openbare ruimte stoppen ook de werkzaamheden van Bergwijkstadspark BV in dit gebied. Na een lange aanloop werden begin 2016 werden de eerste 130 appartementen van blok 1 verkocht. De eerste woningen in dit deel van Holland Park zijn opgeleverd in 2017. Inmiddels zijn al meer dan 1.700 woningen opgeleverd en is de wijk volop bewoond. Ook wordt gewerkt aan de volgende woonbuurten Holland Park West en Holland Park Zuid. De nieuwe wijk van Diemen krijgt daarmee in totaal circa 6.000 woningen.