Saan Museum

Wagenpark Saan Diemen in optocht naar nieuwe locatie

De kranen, vrachtwagens, bestelwagens en andere voertuigen van Saan Diemen gaan zaterdag 23 april in optocht van de huidige locatie aan de Weesperstraat in Diemen-Zuid naar de nieuwe vestigingsplaats van Saan aan de Overdiemerweg 34 naast de Uyllanderbrug. Die optocht begint om 14.00 uur en zal tot ongeveer 16.00 uur duren. Het grote nieuwbouwcomplex langs de weg tussen Diemen en IJburg is in precies één jaar tijd opgeleverd. In de panden is ook het bekend Saan Museum ondergebracht. Vanaf de weg zijn al enkele van de oude voertuigen uit de collectie van het Diemer bedrijf duidelijk zichtbaar. Op het vrijkomende terrein aan de Weesperstraat, waar het bedrijf van Saan meer dan 50 jaar gevestigd is geweest, wordt onder de naam Hof van Saan een groot complex nieuwe woningen gebouwd. De eerste plannen daarvoor zijn inmiddels bekend gemaakt.