Boog: biomassacentrale Diemen nu ook schrappen

Burgemeester Erik Boog van Diemen doet opnieuw een dringend beroep op Vattenfall om de geplande biomassacentrale in Over-Diemen te schrappen. Boog reageert daarmee op het besluit van het kabinet om biomassa in de ban te doen en geen subsidie meer te verlenen voor nieuwe projecten. ‘’Zeer verstandig besluit van het kabinet om biomassa in de ban te doen! Maar het kan toch niet zo zijn dat dan de biomassacentrale in Diemen er nog wel gaat komen? Daar moet nu ook de streep doorheen! Vattenfall moet nu echt definitief afzien van de bouw,’’ aldus Boog op Twitter. Vattenfall zelf denkt nog steeds na over het Diemer project: ‘’Het afbouwpad gaat gelden voor de nieuw aan te vragen en toe te kennen subsidies, niet over de al toegekende, dus dit heeft geen effect op onze al toegekende subsidie (voor Diemen -red). Het besluit of we een biomassacentrale in Diemen bouwen nemen we niet voor het najaar,’’ heeft Vattenfall laten weten.